Bodembedekker

Toepassingen in de tuinbouw
Voor de tuinbouw is van belang dat onze houtsnippers uitsluitend afkomstig zijn van loof- en fruitbomen en niet van naaldbomen, want houtsnippers van naaldbomen verzuren de grond. Houtsnippers beschermen de grond tegen uitdroging door de zon en de wind. Onder een laag houtsnippers blijft de grond vochtig en verbeteren de biologische activiteiten. Ook voorkomen houtsnippers het ontkiemen van onkruid voor minimaal twee seizoenen.

Houtsnippers als bodembedekkers
Als natuurproduct zijn houtsnippers zeer geschikt als bodembedekker in tuinen en plantsoenen. Houtsnippers voorkomen de groei van onkruid en beschermen de grond, zowel ‘s-zomers als in de winter, tegen sterke temperatuursschommelingen. Een laag houtsnippers voorkomt uitdroging gedurende droge periodes en tijdens natte periodes wordt voorkomen dat de grond doornat wordt. Houtsnippers zijn een 100% natuurproduct dat na enkele jaren verteerd. Deze geleidelijke vertering zorgt voor een mooie humuslaag die de structuur van de grond verbeterd.

Toepassing van houtsnippers in tuinen en plantsoenen:

  • Als bodembedekking van tuin- en voetpaden
  • Als decoratief element om het aanzien van borders, of onder heggen te verbeteren
  • Als natuurlijke onkruidbestrijder

Een laag houtsnippers van 12–15 cm. is een milieuvriendelijk alternatief voor chemische onkruidbestrijders; het remt gedurende minimaal twee seizoenen de groei van onkruid.

Verbetering grondsamenstelling
Insecten en organismen vinden een goede schuilplaats en voedingsbodem in houtsnippers.

Houtsnippers als compostverbeteraar
Groente-, fruit- en tuinafval (Gft) is vaak vochtig waardoor het niet goed verteerd maar verrot. Door houtsnippers door de compost te mengen wordt overtollig vocht door de houtsnippers opgenomen waardoor de vochtregulering van de compost verbetert.

Inkoop en distributie van houtsnippers
Kemp beschikt over alle faciliteiten voor de productie, opslag en transport van houtsnippers. Hierdoor zijn wij ook de aangewezen partij voor de inkoop van grotere hoeveelheden houtsnippers van goede kwaliteit. Heeft u incidenteel of met enige regelmaat grotere hoeveelheden hakhout of houtsnippers, neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgaaf.