Maneges

Houtsnippers voor maneges
Houtsnippers zijn zeer geschikt als bodembedekker in een paardenbak. Houtsnippers, in het juiste formaat, zorgen voor een stabiele bodem met de juiste veerkracht in de binnenbak, de buitenbak en de longeerring. De houtsnippers worden voor het beste resultaat vermengd met zand. De bodem is daarna zowel geschikt voor dressuur- als springruiters.

Een natuurlijke, betaalbare bodem voor de paardenbak
Houtsnippers van Kemp zijn vriendelijk geprijsd, 100% natuurzuiver en vrij van verontreiniging. Kemp zorgt voor aflevering bij uw manege. Het vermengen met de ondergrond kunt u zelf doen, of –tegen meerprijs- door ons laten uitvoeren. Wilt u een optimale bodem voor uw paardenbak overweeg dan de installatie van een speciaal drainagesysteem. Hierdoor wordt een natte bodem, modder en plassen voorkomen.

Houtsnippers; een natuurproduct
Als 100% natuurproduct zullen houtsnippers in de paardenbak na enkele jaren vergaan tot humus. Deze humuslaag kan, vermegd met zand en mest, probleemloos worden afgevoerd en elders een goede bestemming krijgen. Houtsnippers van Kemp zijn uitsluitend gemaakt van 100% snoeihout. De houtsnippers zijn, voor het beste effect, maximaal 30-35 mm. lang. Doordat wij zuiver snoeihout gebruiken zijn verontreinigingen vrijwel uitgeloten. Als extra zekerheid worden de houtsnippers door ons tijdens de productie visueel gecontroleerd op ongerechtigheden. Een laatste controle met sterke magneten verwijdert mogelijke metaal-verontreinigingen.